Harpe Davids Zoetermeer

De Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids is op 14 februari 1957 opgericht door de heer Brinksma.

De vereniging is voortgekomen uit kerkelijke activiteiten. Aanvankelijk speelde het jeugdorkest, bestaande uit 9 meisjes en 7 jongens, uitsluitend op straat bij straatpredikingen. De eerste instrumenten waarop men speelde kwamen van een rommelzolder van een muziekhandelaar en waren gerepareerd met soldeer en plakband. Na een jaar mocht het orkest in de kerk spelen. Het optreden werd een succes en het orkest groeide uit tot 28 leden. De leden mochten zelf een naam kiezen voor hun vereniging.

Dit werd na stemming “Harpe Davids”, Harpe Davids was hiermee een feit.

Agenda

Datum Plaats Afdeling
23 nov Intocht Sinterklaas Dorpsstraat Zoetermeer Showcorps
30 nov Intocht Sinterklaas Winkelcentrum Buytenwegh Showcorps
8 dec Play In Harmonie
14 dec optreden de Zonnebloem Harmonie

Harmonie

Afdeling
De afdeling Harmonie bestaat uit een aantal onderdelen. Zo heeft de Harmonie een harmonieorkest voor de geoefende leden en een leerlingenorkest voor leerlingen. Bij voldoende animo is er een Samenspeelgroep voor leerlingen die nog niet toe zijn aan het orkest maar wel graag willen samen spelen. Muzieklessen worden op maat aangeboden en voor kinderen vanaf 8 jaar hebben we een gratis kenningmakingscursus.

Doelstelling
De Harmonie heeft als doelstelling om met elkaar op een plezierige en gezellige manier muziek te maken. Beide orkesten staan onder muzikale leiding van een professionele dirigent.

Onze harmonie heeft een zogenaamde groot-harmonie bezetting waarin zowel houtblazers (klarinet, dwarsfuit, saxofoon, fagot, etc), koperblazers (trompet, trombone, hoorn, euphonium, bastuba, etc) als percussie (drumset, percussie, pauken, mallets) spelen.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al meedoen aan onze gratis kennismakingscursus MusicKids.

Showcorps

Showcorps van Harpe Davids
Het showcorps van Harpe Davids richt zich op klein en groot; het is mogelijk om vanaf 8 jaar lessen in muziek of color guard te volgen. Met de unieke combinatie van visuele onderdelen, melodisch en ongestemd slagwerk is het showcorps actief geweest tijdens veel optredens. In juli van 2013 stond het showcorps in Rastede (Duitsland) voorlopig voor het laatst op het veld met een show. Omdat de leden graag actief willen blijven deelnemen aan een wedstrijdcircuit, is besloten om in 2014 te gaan deelnemen aan Indoor Percussion wedstrijden van Color Guard Nederland en Indoor Percussion Europe.

Repetitie
Guard Kids en Guard Cadets: wekelijks op woensdagavond vanaf 17:45 uur. Muzikanten Showcorps: wekelijks op woensdagavond vanaf 18:30 uur.

Passie

Color Guard
De color guard en winterguard Passie zijn een onderdeel van het showcorps van Harpe Davids.
De color guard ondersteunt de straat- en showoptredens van het showcorps;
De units van winterguard Passie nemen deel aan wedstrijden van Color Guard Nederland

Winterguard
Na zorgvuldige overwegingen heeft Harpe Davids in 2004 het besluit genomen om een winterguard groep op te starten. Al enige jaren versterkte de color guard samen met majorettes het showcorps tijdens straat- en showoptredens, maar vanaf 2004 stort Harpe Davids zich dus ook in het wedstrijdcircuit van Color Guard Nederland. Een winterguard is een color guard die in de winter een eigen show op mechanische muziek instudeert, en deelneemt aan de wedstrijden (januari t/m maart) in sporthallen.

Harpe Davids Video’s

 

Rabobank Taptoe Zoetermeer

Sinds 1987 organiseert de Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids de Taptoe Zoetermeer. In de loop van de jaren zijn er diverse grote namen uit binnen– en buitenland in Zoetermeer geweest. De taptoe is uitgegroeid naar een evenement waar door de inwoners van Zoetermeer elk jaar weer reikhalzend naar uitgekeken wordt.

 

Contact

Verenigingsgebouw: Musicdome
Van der Hagenstraat 22d 2722 NT, Zoetermeer

Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids
Postbus: 7437
Postcode: 2701 AK, ZOETERMEER

KvK: 40407782
Postbank: 597739 t.n.v. penningmeester Chr. Muziekvereniging Harpe Davids Zoetermeer

Logo BusinessConnect

Logo MK Gordijnproducties

Social Media

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.