Hoe voeg je inhoud toe aan een website?

Hoe voeg je inhoud toe aan een website?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Om een website tot leven te brengen, is het essentieel om relevante en boeiende inhoud toe te voegen. Het creëren van webinhoud kan echter een uitdagend proces zijn, vooral als je niet weet waar te beginnen. In dit artikel leer ik je stap voor stap hoe je effectief inhoud kunt toevoegen aan een website. Als je eenmaal begrijpt hoe je inhoud kunt toevoegen en bewerken, kun je jouw website volledig aanpassen aan jouw behoeften. Laten we beginnen met het verkennen van de belangrijkste stappen om inhoud toe te voegen aan een website.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Zorg ervoor dat je pagina’s toevoegt, bewerkt en publiceert op je website.
 • Maak een inhoudsopgave om de structuur van je pagina’s te benadrukken.
 • Orden je pagina’s voor een betere navigatie.
 • Pas je koptekst en voettekst aan voor een professionele uitstraling.
 • Verander instellingen om je sitegegevens te optimaliseren.

Pagina’s toevoegen op je website

Om een nieuwe pagina aan je website toe te voegen, log je in op het dashboard van je website. Klik in het linkermenu op “Pagina’s” en vervolgens op “Nieuwe pagina”. Geef een titel aan de pagina en vul de inhoud in. Vergeet niet om de pagina te publiceren of op te slaan als concept. Om een bestaande pagina te bewerken, ga je naar het overzicht van alle pagina’s en klik je op “Bewerken” naast de gewenste pagina.

Pagina’s toevoegen op je website

Om een nieuwe pagina aan je website toe te voegen, volg je deze stappen:
 1. Log in op het dashboard van je website.
 2. Klik in het linkermenu op “Pagina’s”.
 3. Klik op “Nieuwe pagina”.
 4. Geef een titel aan de pagina en vul de inhoud in.
 5. Klik op “Publiceren” om de pagina direct zichtbaar te maken, of klik op “Opslaan als concept” als je de pagina later wilt bewerken voordat je deze publiceert.
Voor het bewerken van een bestaande pagina, volg je deze stappen:
 1. Ga naar het overzicht van alle pagina’s op je website.
 2. Klik op “Bewerken” naast de gewenste pagina.
 3. Pas de titel en inhoud van de pagina aan.
 4. Klik op “Bijwerken” om de wijzigingen op te slaan.

Voorbeeld van het toevoegen van een nieuwe pagina

Stap 1: Log in op het dashboard van je website. Stap 2: Klik in het linkermenu op “Pagina’s”. Stap 3: Klik op “Nieuwe pagina”. Stap 4: Geef een titel aan de pagina en vul de inhoud in. Stap 5: Klik op “Publiceren” om de pagina direct zichtbaar te maken, of klik op “Opslaan als concept” als je de pagina later wilt bewerken voordat je deze publiceert. Pagina's toevoegen op je website
PaginaStatus
Nieuwe paginaGepubliceerd
Over onsGepubliceerd
ContactConcept

Een andere manier om pagina’s te bewerken

Naast het bewerken van pagina’s via het dashboard, kun je ook rechtstreeks naar de pagina gaan die je wilt bewerken. Dit is handig als je snel wijzigingen wilt aanbrengen zonder door de menu’s te hoeven navigeren. Hieronder volgt een eenvoudige stapsgewijze handleiding:

Pagina bewerken via site bekijken:

 1. Log in op het dashboard van je website.
 2. Klik op “Pagina’s” in het linkermenu.
 3. Zoek de gewenste pagina in het overzicht.
 4. Klik op “Site bekijken” om de pagina te openen in de frontend.
 5. In de zwarte balk bovenaan de pagina klik je op “Pagina bewerken”.
 6. Maak de gewenste wijzigingen in de inhoud van de pagina.
 7. Klik op “Bijwerken” om de wijzigingen op te slaan.
Door de pagina te bewerken via de site bekijken functie heb je direct visuele feedback en kun je de pagina aanpassen zoals deze er in de frontend uitziet. Dit is vooral handig als je veel pagina’s hebt en het overzicht wilt bewaren. Door deze methode te gebruiken, kun je snel en gemakkelijk wijzigingen aanbrengen in de inhoud van je website. Experimenteer ermee en ontdek wat voor jou het beste werkt!

Een inhoudsopgave toevoegen

Om de structuur van je pagina overzichtelijk te maken, kun je een inhoudsopgave toevoegen. Een inhoudsopgave geeft een overzicht van de verschillende secties en subsecties op je pagina, waardoor lezers gemakkelijk kunnen navigeren en de gewenste informatie vinden. Het toevoegen van een inhoudsopgave is vooral handig voor langere pagina’s met veel inhoud. Je kunt een inhoudsopgave op verschillende manieren maken. Een eenvoudige manier is om handmatig een lijst te maken met koppelingen naar de verschillende secties op je pagina. Dit kan worden gedaan met behulp van de juiste HTML-tags, zoals h3 voor sectiekoppen en a voor koppelingen. Een andere optie is om een plug-in of tool te gebruiken die automatisch een inhoudsopgave genereert op basis van de koppen op je pagina. Deze plug-ins kunnen de HTML-structuur van je inhoud analyseren en een inhoudsopgave maken met klikbare koppelingen naar elke sectie. Dit bespaart je tijd en moeite, vooral als je regelmatig nieuwe pagina’s toevoegt of bestaande pagina’s bijwerkt. Inhoudsopgave toevoegen

Voordelen van het gebruik van een inhoudsopgave

 • Het maakt je pagina overzichtelijker en gemakkelijker te navigeren
 • Het helpt lezers om snel de gewenste informatie te vinden
 • Het verbetert de gebruikerservaring en verhoogt de betrokkenheid van de lezer
 • Het kan bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie door de structuur en relevantie van je pagina te benadrukken
Door een inhoudsopgave toe te voegen, geef je je pagina een professionele uitstraling en maak je het gemakkelijker voor je lezers om te navigeren en de inhoud te consumeren.
SectieSubsectieKoppeling
1. InleidingLink
2. Hoe werkt het?2.1 Stap 1Link
2.2 Stap 2Link
3. Tips en tricksLink
4. ConclusieLink
De bovenstaande tabel toont een voorbeeld van een inhoudsopgave met koppelingen naar verschillende secties en subsecties op een pagina. De koppelingen verwijzen naar ankerpunten op de pagina, die worden gedefinieerd met behulp van de id-attributen.

Pagina’s ordenen

Als je een website beheert, is het belangrijk om je pagina’s goed te organiseren en te ordenen. Door een logische structuur aan te brengen, kunnen bezoekers gemakkelijk navigeren en vinden wat ze zoeken. Hier zijn enkele handige tips om je pagina’s op een effectieve manier te ordenen.

1. Pagina’s verplaatsen

Om je pagina’s te ordenen, kun je ze eenvoudig verplaatsen naar de gewenste positie in het overzicht. Dit is vooral handig als je nieuwe pagina’s hebt toegevoegd en de volgorde wilt wijzigen. Sleep de pagina naar de juiste plek en de verandering wordt direct opgeslagen.

2. Subpagina’s maken

Als je een hiërarchische structuur wilt creëren, kun je subpagina’s maken door een pagina onder een andere pagina te plaatsen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een categoriepagina wilt maken met verschillende onderliggende pagina’s. Bezoekers kunnen dan gemakkelijk door de verschillende niveaus navigeren.

3. Homepage instellen

Wil je dat een specifieke pagina de homepage van je website wordt? Dat kan! In de pagina-instellingen kun je aangeven welke pagina de startpagina van je site moet zijn. Dit is met name handig als je een statische startpagina wilt hebben in plaats van een blogroll of nieuwsfeed.
PaginaURLVolgorde
Homewww.example.com1
Over onswww.example.com/over-ons2
Productenwww.example.com/producten3
Dienstenwww.example.com/diensten4
Door je pagina’s op een logische en georganiseerde manier te ordenen, zorg je ervoor dat je website gebruiksvriendelijk is en dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Denk goed na over de structuur van je website en breng eventuele wijzigingen aan om een optimale gebruikerservaring te bieden. paginas ordenen

Kop- en voetteksten toevoegen of bewerken

Als je de kop- en voetteksten van je website wilt bewerken, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Allereerst kun je de koptekst verwijderen of wijzigen door de juiste knoppen te gebruiken. Voeg bijvoorbeeld je bedrijfslogo toe aan de koptekst of pas de tekst aan zodat deze beter aansluit bij de inhoud van je website. Daarnaast kun je ook de afbeelding en grootte van de koptekst aanpassen om een visueel aantrekkelijke uitstraling te creëren. Voor de voettekst van je website kun je zowel de tekst als de achtergrond wijzigen. Dit is een goede plek om bijvoorbeeld je contactgegevens, links naar je sociale media-accounts of een copyrightvermelding toe te voegen. Door de voettekst aan te passen aan de stijl van je website, zorg je voor een consistente en professionele uitstraling. Om kop- en voetteksten toe te voegen of te bewerken, navigeer je naar de instellingen van je website en ga je naar het gedeelte ‘Kop- en voetteksten’. Hier kun je de gewenste aanpassingen maken en de wijzigingen vervolgens opslaan. Zorg ervoor dat je regelmatig de kop- en voetteksten controleert en bijwerkt om ervoor te zorgen dat ze up-to-date blijven en aansluiten bij de rest van je website. Kop- en voetteksten bewerken

Belangrijke punten bij het bewerken van kop- en voetteksten

 • Zorg voor een duidelijke en beknopte koptekst die de inhoud van je website weergeeft.
 • Gebruik relevante zoekwoorden in je koptekst om de vindbaarheid van je website te verbeteren.
 • Maak gebruik van een professioneel ogende voettekst met belangrijke informatie en links.
Door op een professionele manier kop- en voetteksten toe te voegen of te bewerken, kun je de uitstraling en functionaliteit van je website verbeteren. Neem de tijd om de juiste aanpassingen te maken en zorg ervoor dat je regelmatig controleert of alles nog steeds naar wens is. Op deze manier kun je een website creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook gemakkelijk te navigeren en te begrijpen voor je bezoekers.

De instellingen voor sitegegevens wijzigen

Als eigenaar van een website is het belangrijk om de instellingen voor sitegegevens aan te passen om een optimale gebruikerservaring te bieden. Door het tijdstip van de laatste update weer te geven en een uitgelichte afbeelding te kiezen, kun je de relevantie van je website vergroten en bezoekers aantrekken. Om het tijdstip van de laatste update weer te geven, kun je een eenvoudige code toevoegen aan je website. Dit kan bezoekers helpen om te bepalen of de inhoud actueel is en vertrouwen te krijgen in je informatie. Daarnaast kun je ook een uitgelichte afbeelding kiezen die de pagina representeert. Deze afbeelding kan de aandacht van bezoekers trekken en hen helpen om een beter beeld te krijgen van de inhoud van de pagina.
InstellingUitleg
Tijdstip van update weergevenGebruik een code om het tijdstip van de laatste update weer te geven op je website.
Uitgelichte afbeelding kiezenSelecteer een afbeelding die de pagina representeert en de aandacht van bezoekers trekt.
Het aanpassen van deze instellingen kan eenvoudig worden gedaan via het dashboard van je website. Ga naar de instellingen van je site en zoek naar de opties om het tijdstip van update weer te geven en een uitgelichte afbeelding te kiezen. Zorg ervoor dat je afbeelding van goede kwaliteit is en relevant is voor de inhoud van de pagina. Door de instellingen voor sitegegevens aan te passen, kun je je website optimaliseren en ervoor zorgen dat bezoekers de meest recente informatie krijgen. Het tonen van het tijdstip van update en het kiezen van een uitgelichte afbeelding zijn goede manieren om de relevantie van je website te vergroten en bezoekers aan te trekken. Sitegegevens aanpassen

Een nieuwe pagina maken in de klassieke versie van Google Sites

Als je gebruikmaakt van de klassieke versie van Google Sites, kun je ook eenvoudig nieuwe pagina’s maken, kopiëren, verwijderen en verplaatsen. Hoewel het proces vergelijkbaar is met de nieuwe versie van Google Sites, heeft de klassieke versie een iets andere interface. Hier zijn de stappen om een nieuwe pagina te maken:
 1. Log in op je Google Sites-account en selecteer de gewenste site om te beheren.
 2. Klik op “Pagina toevoegen” in de werkbalk bovenaan.
 3. Geef een naam aan je nieuwe pagina en klik op “Opslaan”.
Om een bestaande pagina te kopiëren, te verwijderen of te verplaatsen in de klassieke versie van Google Sites, volg je deze stappen:
 1. Ga naar het overzicht van alle pagina’s door op de menuknop linksboven te klikken.
 2. Zoek de pagina die je wilt kopiëren, verwijderen of verplaatsen en klik op de drie verticale puntjes naast de naam.
 3. Selecteer de gewenste actie: “Kopiëren”, “Verwijderen” of “Verplaatsen”.
Met de klassieke versie van Google Sites kun je ook pagina’s herstellen die je per ongeluk hebt verwijderd. Ga simpelweg naar het overzicht van alle pagina’s, klik op de prullenbak en zoek de verwijderde pagina. Klik op de drie verticale puntjes naast de naam en selecteer “Herstellen”.
ActieStappen
Pagina maken1. Log in op je Google Sites-account 2. Klik op “Pagina toevoegen” 3. Geef een naam aan je nieuwe pagina en klik op “Opslaan”
Pagina kopiëren1. Ga naar het overzicht van alle pagina’s 2. Zoek de pagina die je wilt kopiëren 3. Klik op de drie verticale puntjes naast de naam 4. Selecteer “Kopiëren”
Pagina verwijderen1. Ga naar het overzicht van alle pagina’s 2. Zoek de pagina die je wilt verwijderen 3. Klik op de drie verticale puntjes naast de naam 4. Selecteer “Verwijderen”
Pagina verplaatsen1. Ga naar het overzicht van alle pagina’s 2. Zoek de pagina die je wilt verplaatsen 3. Klik op de drie verticale puntjes naast de naam 4. Selecteer “Verplaatsen”
Site beheren1. Log in op je Google Sites-account 2. Selecteer de gewenste site om te beheren
Let op: Deze instructies zijn specifiek voor de klassieke versie van Google Sites. Als je de nieuwe versie van Google Sites gebruikt, kunnen de stappen enigszins verschillen. Met deze mogelijkheden om pagina’s toe te voegen, te bewerken en te beheren in de klassieke versie van Google Sites, kun je jouw website naar wens vormgeven en organiseren. Pagina maken in de klassieke versie van Google Sites

Een nieuwe pagina maken in WordPress.com

Als je een website hebt op WordPress.com, kun je gemakkelijk nieuwe pagina’s toevoegen en bewerken via het dashboard. Met WordPress.com heb je de flexibiliteit om verschillende paginalay-outs te kiezen en de titel en inhoud van de pagina aan te passen. Hieronder volgen de stappen om een nieuwe pagina aan te maken in WordPress.com:

Stap 1: Navigeer naar het dashboard

Log in op het dashboard van je WordPress.com-website. Dit is de administratieve interface waar je alle aspecten van je website kunt beheren.

Stap 2: Klik op “Pagina’s” en vervolgens op “Nieuwe pagina”

In het linkerzijmenu van het dashboard vind je de optie “Pagina’s”. Klik hierop en selecteer vervolgens “Nieuwe pagina”. Dit opent de pagina-editor waar je de nieuwe pagina kunt maken.

Stap 3: Kies een paginalay-out

WordPress.com biedt verschillende paginalay-outs om uit te kiezen, zoals een standaardpagina, een pagina met een zijbalk of een volledige breedtepagina. Kies de gewenste lay-out op basis van het ontwerp en de functionaliteit van je website. Tip: Denk goed na over de paginalay-out die het beste past bij het doel en de inhoud van de nieuwe pagina.

Stap 4: Bewerk de paginatitel en voeg pagina-inhoud toe

Geef de nieuwe pagina een duidelijke, relevante titel die de inhoud van de pagina goed samenvat. Vervolgens kun je de inhoud van de pagina toevoegen met behulp van de visuele editor of de teksteditor. Met de visuele editor kun je eenvoudig de opmaak van de tekst aanpassen, afbeeldingen invoegen en links toevoegen. Met de teksteditor kun je de pagina-inhoud bewerken in HTML. Tip: Zorg ervoor dat de paginatitel en inhoud relevant zijn voor de bezoekers van je website en dat ze zoekwoorden bevatten die relevant zijn voor je niche of onderwerp. Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig een nieuwe pagina aanmaken in WordPress.com en de inhoud van je website beheren. Vergeet niet om regelmatig je pagina’s te controleren en bij te werken om ervoor te zorgen dat ze up-to-date en relevant blijven voor je bezoekers.
Voorbeeld paginalay-outsBeschrijving
Voorbeeld van een standaardpaginalay-outEen standaardpaginalay-out met een zijbalk voor aanvullende informatie of widgets.
Voorbeeld van een volledige breedtepaginalay-outEen volledige breedtepaginalay-out zonder zijbalk, ideaal voor het tonen van afbeeldingen of andere visuele elementen.

Conclusie

Het beheren van de inhoud op een website is een essentieel onderdeel van content management. Door gebruik te maken van de juiste technieken en tools, zoals het toevoegen van pagina’s, het maken van een inhoudsopgave en het ordenen van pagina’s, kun je jouw website optimaliseren en een naadloze gebruikerservaring bieden. Bij inhoudsbeheer is het van belang om aandacht te besteden aan het optimaliseren van de inhoud. Door zoekmachineoptimalisatie (SEO) technieken toe te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar is in zoekmachines en meer organisch verkeer genereert. Daarnaast is het gebruik van content marketing technieken, zoals het creëren van waardevolle en relevante content, essentieel om je doelgroep aan te spreken en hen te betrekken bij jouw merk of organisatie. Door content management, inhoud optimalisatie en content marketing technieken op de juiste manier toe te passen, kun je jouw website laten groeien en succesvol maken. Het is een doorlopend proces waarin je de prestaties van jouw website kunt meten en analyseren, zodat je constant kunt verbeteren en je doelen kunt bereiken. Met een goed beheerde website kun je jouw online aanwezigheid versterken en een waardevolle bron bieden voor jouw doelgroep.

FAQ

Hoe voeg je inhoud toe aan een website?

Om inhoud toe te voegen aan een website, kan je verschillende stappen ondernemen. In deze gids wordt uitgelegd hoe je pagina’s kunt toevoegen, bewerken en publiceren op een website. Daarnaast worden ook tips gegeven over het maken van een inhoudsopgave en het ordenen van pagina’s op je site.

Hoe voeg je pagina’s toe aan je website?

Om een nieuwe pagina aan je website toe te voegen, log je in op het dashboard van je website. Klik in het linkermenu op “Pagina’s” en vervolgens op “Nieuwe pagina”. Geef een titel aan de pagina en vul de inhoud in. Vergeet niet om de pagina te publiceren of op te slaan als concept.

Hoe bewerk je een bestaande pagina?

Om een bestaande pagina te bewerken, ga je naar het overzicht van alle pagina’s en klik je op “Bewerken” naast de gewenste pagina.

Is er een andere manier om pagina’s te bewerken?

Ja, naast het bewerken van pagina’s via het dashboard, kan je ook rechtstreeks naar de pagina gaan die je wilt bewerken. Klik op “Site bekijken” en vervolgens op “Pagina bewerken” bovenaan in de zwarte balk. Deze methode is handig als je veel pagina’s hebt en het overzicht wilt bewaren.

Hoe voeg je een inhoudsopgave toe aan een pagina?

Je kunt een inhoudsopgave toevoegen aan je pagina om een overzicht te geven van de structuur van de pagina. Dit is vooral handig voor langere pagina’s met meerdere secties. Zorg ervoor dat je pagina titels, koppen en subkoppen hebt die kunnen worden opgenomen in de inhoudsopgave.

Hoe kan je pagina’s ordenen?

Je kunt pagina’s ordenen door ze te verplaatsen. Sleep de pagina naar de gewenste plek in het overzicht van alle pagina’s. Daarnaast kan je ook subpagina’s maken door een pagina onder een andere pagina te plaatsen. Als je wilt dat een pagina de homepage van je website wordt, kan je dit instellen in de pagina-instellingen.

Hoe kan je kop- en voetteksten toevoegen of bewerken?

Kop- en voetteksten zijn de gedeelten bovenaan en onderaan elke pagina op je website. Je kunt de koptekst verwijderen of wijzigen door op de juiste knoppen te klikken. Daarnaast kan je ook de afbeelding en grootte van de koptekst aanpassen. Voor de voettekst kan je zowel tekst als achtergrond wijzigen.

Welke instellingen kan je aanpassen voor sitegegevens?

Je kunt de instellingen voor sitegegevens aanpassen, zoals het weergeven van het tijdstip waarop de pagina voor het laatst is geüpdatet en het kiezen van een uitgelichte afbeelding die de pagina representeert. Deze instellingen kunnen helpen bij het optimaliseren van je website en het bieden van relevante informatie aan je bezoekers.

Hoe maak je een nieuwe pagina in de klassieke versie van Google Sites?

Als je gebruikmaakt van de klassieke versie van Google Sites, kan je ook pagina’s toevoegen, kopiëren, verwijderen en verplaatsen. Deze processen zijn vergelijkbaar met de nieuwe versie van Google Sites, maar hebben een iets andere interface. Je kunt ook pagina’s herstellen die je per ongeluk hebt verwijderd.

Hoe maak je een nieuwe pagina in WordPress.com?

Als je een website hebt op WordPress.com, kan je pagina’s toevoegen en bewerken via het dashboard. Je kunt kiezen uit verschillende paginalay-outs en je hebt de mogelijkheid om de titel en inhoud van de pagina aan te passen. Daarnaast zijn er ook diverse instellingen die je kunt beheren, zoals zichtbaarheid, publicatiedatum en uitgelichte afbeelding.

Bron Links

Picture of NRwebdesign

NRwebdesign

Marketing & Webdesign

Samenwerken?

Wacht niet langer! Neem nu vrijblijvend contact op en begin aan jouw reis naar een succesvolle online aanwezigheid.
Website laten maken, offerte aanvragen
×
Vragen ? chat met ons!

Klik op een van onze onderstaande contactpersonen om te chatten via WhatsApp

×